joi, 22 iulie 2010
Noua grilă a Legii salarizării unitare va fi finalizată pe 12-13 august şi adoptată în septembrie
"Legea salarizării, cu noua grilă, va fi elaborată şi pusă în dezbatere în jurul datei de 12-13 august, iar la inceputul lunii septembrie va fi adoptată de Guvern şi trimisă la Parlament", a spus ministrul.
El a apreciat că prin noua lege vor fi eliminate şi discrepanţele de salarii între diferite ministere.
După o şedinţă de guvern organizată în luna iunie, surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că unii miniştri au reclamat în Guvern că funcţionari din subordine, ca şoferi, secretare şi alţi angajaţi, vor să plece la alte ministere unde au văzut că se câştigă mai bine, mai ales după prezentarea publică a veniturilor, şi au generat o discuţie în urma căreia s-a decis ca salariile acestora să fie uniformizate.
Miniştrii au reclamat faptul că mai mulţi funcţionari pe care îi au în subordine, precum şoferi, secretari, dar şi angajaţi încadraţi pe alte posturi, sunt tentaţi să plece spre alte ministere şi instituţii publice unde au observat că persoane încadrate pe un post echivalent sunt mai bine remunerate, nemulţumire amplificată după prezentarea publică a veniturilor din aceste instituţii.
Interdicţia lui Dan Diaconescu de a părăsi ţara, prelungită
Dan Diaconescu a fost convocat, joi după-amiază, de procurorii DNA la sediul Direcţiei, unde i s-a adus la cunoştinţă că interdicţia impusă lui, pe parcursul urmăririi penale, respectiv cea de a părăsi ţara, a fost prelungită.
Avocatul său, Ovidiu Buduşan, a spus că va contesta la instanţă măsura luată, joi, de procurorul Gheorghe Bocşan.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut Judecătoriei sectorului 1 a Capitalei să prelungească interdicţiile impuse de instanţă la eliberarea patronului OTV, însă avocaţii lui Dan Diaconescu au ridicat o excepţie, arătând că există chiar un recurs în interesul legii prin care se stabileşte că o astfel de interdicţie este prelungită de procuror.
Astfel, instanţa a respins, luni, cererea DNA ca inadmisibilă, în practica judiciară aceste prelungiri fiind dispuse direct de procuror.
Soluţia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.
În 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pentru şantaj, însă în 25 iunie, Tribunalul Bucureşti, judecând contestaţia celor doi realizatori TV, a decis punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv.
Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie de interdicţii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.
Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, informează Preşedinţia,
"Tema de discuţie a vizat raportul adoptat de Comisia Europeană, în data de 20 iulie, privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
Potrivit sursei citate, cu această ocazie, preşedintele a prezentat argumentele pentru care România nu poate accepta concluziile politice conţinute în raportul Comisiei Europene.
"În acelaşi timp, şeful statului a arătat că partea română îşi însuşeşte pe deplin evaluările tehnice şi recomandările din document. Preşedintele României a precizat că, în prezent, procesul de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate nu este finalizat, fapt care nu justifică evaluarea conţinută de raport, conform căreia România nu şi-ar respecta angajamentele asumate la momentul aderării", se mai arată în document.
De asemenea, şeful statului a subliniat că partea română va continua să-şi îndeplinească condiţionalităţile prevăzute de Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi va pune în aplicare recomandările incluse în raport.
Preşedintele a declarat, marţi, că formularea din raportul CE că "România încalcă angajamentele asumate" este "inacceptabilă", iar partea română nu poate accepta o astfel de "exagerare" şi doreşte revenirea la o "abordare echilibrată".
Şeful statului a precizat, într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Cotroceni, că înţelege "insatisfacţia" Comisiei Europene în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu Legea ANI la Senat şi la Curtea Constituţională. El a adăugat că "insatisfacţia" sa este mai mare, dar că ceea ce s-a întâmplat cu Legea ANI reprezintă "un incident".
"De la acest incident - Legea ANI - să arunci o tentă profund negativă când au fost suficiente progrese - remarcate în raport - mi se pare o exagerare", a adăugat preşedintele Băsescu.
Traian Băsescu a susţinut că formularea din document este "nedreaptă" şi că, de aceea, consideră că trebuie să reacţioneze.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)